Onze visie

“De RSO is de vakkundige schoonmaakdienstverlener van en voor de Rijksoverheid. Met onze bevlogen medewerkers centraal, zetten wij ons samen met andere dienstverleners dagelijks in voor een schone, gezonde en prettige werkplek voor collega’s binnen het Rijk. Via heldere communicatie, collegiale samenwerking en transparante dienstverlening bereiken wij dit resultaat. Het vakmanschap van onze medewerkers vormt de basis en goed werkgeverschap is een voorwaarde”.

Versterken positie op de arbeidsmarkt

Het ontstaan van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) komt voort uit het besluit om de schoonmaakdiensten van de rijksgebouwen in eigen beheer uit te voeren. Het Rijk wil daarmee het goede voorbeeld geven door medewerkers in lagere loonschalen een betere positie te geven door hen in dienst te nemen.

Daarbij horen gezonde arbeidsomstandigheden, goede arbeidsvoorwaarden, perspectief op baanzekerheid en ontwikkelingskansen. Met dit besluit is het duidelijk  dat de schoonmaakmedewerkers, net zoals als andere rijksmedewerkers, een belangrijke bijdrage leveren aan het functioneren van de Rijksoverheid en erbij horen. Naast schoonmaakmedewerkers gaat het  bijvoorbeeld om banen in de beveiliging en bij post- en koeriersdiensten.