Onze visie en missie

“De RSO is de vakkundige schoonmaakdienstverlener van en voor de Rijksoverheid. Met onze bevlogen medewerkers centraal, zetten wij ons samen met andere dienstverleners dagelijks in voor een schone, gezonde en prettige werkplek voor collega’s binnen het Rijk. Via heldere communicatie, collegiale samenwerking en transparante dienstverlening bereiken wij dit resultaat. Het vakmanschap van onze medewerkers vormt de basis en goed werkgeverschap is een voorwaarde”.

Onze missie

Onze medewerkers zijn vakmensen. Ze zorgen dat hun collega’s iedere dag kunnen werken op een schone, gezonde en prettige plek. Zo leveren we iedere dag een belangrijke bijdrage aan het werk van de Rijksoverheid. We zijn Betrouwbaar, Vakbekwaam, we blijven Leren, en we zijn Gelijkwaardig. Dat zijn onze vier kernwaarden. Oftewel: Wij zijn BeVLoGen over goed schoonmaakwerk! We stellen onze medewerkers centraal en zorgen zo voor fijne en schone werkplekken. Goed en sociaal werkgeverschap staat bij ons dan ook op één. We zijn betrokken bij onze collega’s en vinden het belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen. En we hebben aandacht voor jouw gezondheid, ambities en wensen. Voor nu en in de toekomst. 

Versterken positie op de arbeidsmarkt

Het ontstaan van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) komt voort uit het besluit om de schoonmaakdiensten van de rijksgebouwen in eigen beheer uit te voeren. Het Rijk wil daarmee het goede voorbeeld geven door medewerkers in lagere loonschalen een betere positie te geven door hen in dienst te nemen.

Daarbij horen gezonde arbeidsomstandigheden, goede arbeidsvoorwaarden, perspectief op baanzekerheid en ontwikkelingskansen. Met dit besluit is het duidelijk dat de schoonmaakmedewerkers, net zoals als andere rijksmedewerkers, een belangrijke bijdrage leveren aan het functioneren van de Rijksoverheid en erbij horen. Naast schoonmaakmedewerkers gaat het bijvoorbeeld om banen in de beveiliging en bij post- en koeriersdiensten.

Duurzame dienstverlening

De Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) wil goed zorgen voor haar mensen én voor de wereld. Hiermee helpt de RSO ervoor te zorgen dat niet alleen wij, maar ook vele generaties na ons nog lang kunnen genieten van onze planeet. De komende jaren geeft de RSO steeds verder invulling aan duurzame dienstverlening. Daarbij zijn er 3 belangrijke ambities:

  • Klimaatneutraliteit in 2028 
  • Aantrekkelijk en sociaal werkgeverschap
  • Servicegerichte dienstverlening; flexibel en toekomstgericht

De duurzame ambities van de Rijksschoonmaakorganisatie gaan dus over milieu, klimaat én mensen. De RSO wil klimaatneutraal werken in 2028, zodat haar bedrijfsactiviteiten geen negatief effect hebben op het klimaat. Daarnaast betekent duurzaam dat de RSO een goede werkgever is. Door aantrekkelijk en sociaal werkgeverschap kunnen alle collega’s gezond, veilig en met plezier hun werk kunnen (blijven) doen. Verder betekent duurzaam dat je als organisatie kunt voortbestaan. Daarvoor moet de RSO flexibel zijn en zorgen dat haar dienstverlening aansluit bij wat de klanten willen. Kortom, CO2-neutraal, sociaal én toekomstbestendig.