Rijksschoonmakers starten het jaar 2020 bij het Nederlands Forensisch Instituut

Vanaf 1 januari maakt de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) met 11 gedreven schoonmaakmedewerkers het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag schoon. Tijdens een feestelijke startbijeenkomst op donderdag 2 januari werd hier bij stilgestaan en werd de samenwerking formeel bekrachtigd door het ondertekenen van de dienstverleningsafspraken (DVA).

Symbolisch ondertekenmoment

In het bijzijn van de schoonmaakmedewerkers werden de dienstverleningsafspraken ondertekend door Paul van Heel, waarnemend divisiehoofd bedrijfsvoering NFI en Rogier Trampe, plaatsvervangend directeur RSO. In de DVA zijn de afspraken van de dienstverlening tussen de RSO met NFI vastgelegd.

Een bijzonder moment voor de aanwezige schoonmaakmedewerkers. Met het ondertekenen van de DVA mogen ook zij zich rijksambtenaar noemen.

Overname dienstverlening gefaseerd

De RSO neemt de dienstverlening en schoonmaakmedewerkers stap voor stap over in de rijkspanden op het moment dat de contracten met de schoonmaakbedrijven aflopen. Hiervoor zijn er eerdere afspraken met de bonden gemaakt. De voorbereidingen voor de Raad voor de Rechtspraak, waar de RSO 1 april 2020 een start maakt, zijn in volle gang. 

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie