Feestelijke start van samenwerking tussen Rijksschoonmaakorganisatie en Rijkswaterstaat

Vanaf 5 november maakt de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) schoon op ruim 270 locaties van Rijkswaterstaat (RWS), verspreid door heel Nederland. Meer dan 250 schoonmaakmedewerkers zijn daarmee rijksambtenaar geworden. Woensdag 31 oktober vond het officiële startmoment plaats met de ondertekening van dienstverleningsafspraken (DVA) tussen de RSO en RWS. Een feestelijk moment waarbij de schoonmaakmedewerkers het stralende middelpunt vormden.

Voor de Rijksschoonmaakorganisatie is de start bij Rijkswaterstaat een bijzonder moment. Nicolet Dukker, directeur van de RSO: “Na een intensief voortraject zijn we heel blij dat we nu écht aan de slag gaan. Deze aansluiting is qua omvang en diversiteit in locaties heel bijzonder. Wij maken niet alleen kantoorpanden, maar ook vuurtorens en verkeerscentrales schoon. Maar wij zijn vooral trots op onze nieuwe collega’s, die in RSO blauw te zien zijn vanaf 5 november!”.

Sandy Mulder, meewerkend voorvrouw op de Griffioenlaan: “Ik heb er echt zin in om te starten bij de RSO! Mijn team blijft hetzelfde en daar ben ik heel blij om. Maar ik kan niet wachten om aan het werk te gaan met de nieuwe materialen en middelen. En ik ben nu ambtenaar, dat is toch mooi!”.

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie
De aanwezige collega’s van de RSO tijdens het officiële startmoment

Samen met rijkspartners

Het officiële startmoment op het hoofdkantoor van RWS in Utrecht was georganiseerd in samenwerking met de Rijks Beveiligings Organisatie (RBO). Net als de RSO start de RBO op 5 november haar dienstverlening voor RWS. De RBO beveiligt al langer spraakmakende locaties van RWS, zoals de Oosterscheldekering en de Schelderadarketen. Nu komen daar nog eens circa 150 Rijkswaterstaatlocaties bij.