Rijksschoonmaakorganisatie en Tweede Kamer der Staten-Generaal bundelen krachten

Vanaf 1 februari maakt de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) samen met 34 gedreven vakschoonmakers het pand van de Tweede Kamer der Staten-Generaal schoon. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de samenwerking bekrachtigd door het ondertekenen van de dienstverleningsafspraken.

De schoonmaakmedewerkers werden in de vroege ochtend van harte welkom geheten door de Tweede Kamer der Staten-Generaal en de Rijksschoonmaakorganisatie. Dit ‘warme welkom’ was een goede start van een feestelijke dag voor het hele team.

Schoonmaakmedewerkers tijdens het 'warme welkom' in de centrale hal van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Na het ‘warme welkom’ werd de samenwerking officieel bekrachtigd. In het bijzijn van de schoonmaakmedewerkers ondertekenden Jan Willem Duijzer, directeur Bedrijfsvoering en Automatisering Tweede Kamer der Staten-Generaal en Nicolet Dukker, directeur Rijksschoonmaakorganisatie, de dienstverleningsafspraken.   

Alle vertrouwen in de samenwerking

Zowel Jan Willem Duijzer als Nicolet Dukker kijken uit naar de verdere samenwerking. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze schoonmaakdienstverlening en mensen in goede handen zijn bij de RSO”, aldus Jan Willem Duijzer. Ook Nicolet Dukker verheugt zich op de samenwerking. “De RSO is vereerd dat ze ook op deze bijzondere locatie haar dienstverlening kan inzetten.”

Jan Willem Duijzer en Nicolet Dukker samen met de schoonmaakmedewerkers tijdens het ondertekenmoment

Gefaseerde overname van de dienstverlening

De RSO neemt de dienstverlening en schoonmaakmedewerkers stap voor stap over in de rijkspanden, op het moment dat de contracten met de schoonmaakbedrijven aflopen. Hiervoor zijn eerdere afspraken met de bonden gemaakt. De komende jaren zullen zo’n 2000 schoonmaakmedewerkers in dienst komen van het Rijk. In 2018 sluiten onder andere de Immigratie- en Naturalisatiedienst en Rijkswaterstaat aan.