Minister-president Rutte heet de Rijksschoonmaakorganisatie hartelijk welkom op het ministerie van Algemene Zaken

Vanaf 1 november maakt de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) de panden van het ministerie van Algemene Zaken (AZ) en het Kabinet van de Koning (KvdK) schoon. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd in het bijzijn van de nieuwe rijkscollega’s de samenwerking formeel bekrachtigd door het ondertekenen van de dienstverleningafspraken. De nieuwe collega’s werden van harte welkom geheten door minister-president Rutte.

Minister-president Rutte samen met de nieuwe rijkscollega's tijdens de feestelijke bijeenkomst

Bijzondere en historische locaties

Tijdens de feestelijke bijeenkomst hebben Paula Wiegers, directeur Bedrijsvoering van Algemene Zaken, en Nicolet Dukker, directeur Rijksschoonmaakorganisatie, de dienstverleningsafspraken (DVA) ondertekend in de centrale hal van het ministerie van AZ. Eén van de bijzondere ruimtes die de RSO gaat schoonmaken en vaak in het nieuws is.

Ook het Torentje ‘de werkkamer van de minister-president’, de Trěveszaal, Statenzaal, Blauwe Zaal én het Kabinet van de Koning worden vanaf 1 november schoongemaakt door de RSO. Historische locaties midden in het politiek hart die het werk voor de RSO extra bijzonder maken.

Overname dienstverlening gefaseerd

De RSO neemt de dienstverlening en schoonmaakmedewerkers stap voor stap over in de rijkspanden, op het moment dat de contracten met de schoonmaakbedrijven aflopen. Hiervoor zijn eerdere afspraken met de bonden gemaakt. De komende jaren zullen zo’n 2000 schoonmaakmedewerkers in dienst komen van het Rijk.

Dit jaar zijn, naast AZ en KvdK, de Dienst Justitiële Inrichtingen, het Nationaal Archief en de Hoge Raad van Adel aangesloten op de dienstverlening van de RSO. De voorbereidingen voor de aansluitingen in 2018 zijn in volle gang.