Wilco: 'Mijn droom is al uitgekomen'

Wilco van Overbeek werkt sinds 2020 bij de RSO op het kantoor van de Belastingdienst in Apeldoorn. Hij is arbeidsparticipant en legt uit wat dat is: ‘Ik heb hulp van het UWV gekregen bij het vinden van een baan en heb een tijdje een job­coach gehad. Ook krijg ik een aanvullende Wajong-uitkering.’

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Sushilla Kouwen
Wilco van Overbeek met de schrobmachine

Wilco werkte eerder bij Stichting RataPlan, die de fietsenstallingen van de NS beheert. ‘Daar was het ook leuk. Maar toen corona uitbrak, konden ze mijn contract niet verlengen. Gelukkig kon ik twee maanden later aan de slag bij de RSO.’

Wilco heeft het erg naar zijn zin bij de Belastingdienst. ‘Ik ben verantwoordelijk voor het schoonmaken van de vloeren met de schrobmachine. Ook het schoonmaakonderhoud van de liften doe ik. Ik begon hier met 12,5 uur en werk nu 22,5 uur. Daar ben ik erg blij mee. Het liefst zou ik nog wat meer uren willen werken. Dan heb ik die uitkering niet meer nodig. Het leukste van mijn werk vind ik het schoonmaakwerk zelf. Daarnaast heb ik goed contact met mijn collega’s. Ik voel me bij de Rijksschoonmaakorganisatie op mijn gemak. Ook denk ik dat ik me hier nog wel verder kan ontwikkelen. Waar ik van droom? Mijn droom is al uitgekomen: een leuke baan met fijne collega’s.’

Wil jij net als Wilco ook een baan waar je blij van wordt? Bekijk dan onze vacatures op Werken voor Nederland! We zoeken verschillende collega's door heel Nederland.

Misschien herken je onze collega Wilco wel? Dat klopt! Hij heeft ook een mooie rol in onze nieuwe corporate film.