Lancering nieuwe corporate film van de RSO

Vandaag lanceren wij met heel veel trots onze nieuwe corporate film! Een prachtig kijkje in ons dagelijkse werk, waarbij onze mensen altijd centraal staan.

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Rijksschoonmaakorganisatie

De Rijksschoonmaakorganisatie staat voor goed en sociaal werkgeverschap en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Dagelijks zetten onze ruim 1.700 collega’s zich in voor schone, gezonde en prettige werkplekken voor al onze collega’s bij het Rijk. Inmiddels maken we meer dan 600 rijkspanden door heel Nederland schoon. Van bijzondere panden als sluizen, rechtbanken en gevangenissen tot kleine en grote kantoorlocaties. Vakmanschap en werkplezier staan bij ons altijd voorop en dat zie je!

Deze video van de Rijksschoonmaakorganisatie, ook wel RSO, laat zien wat het werk bij het bedrijf inhoudt. Diverse schoonmakers houden en maken de gebouwen en werkplekken van het Rijk schoon. Stafmedewerkers sturen deze teams aan. Al deze medewerkers poseren op hun werkplek. Een voice-over voorziet de beelden van achtergrondinformatie over de organisatie, ondersteund door beeldteksten.  

(VROLIJKE MUZIEK)

Een oudere, donkere man met een blauwe tulband loopt door een monumentaal gebouw met witte wanden en grote statige portretten, waar buiten hem niemand is. Hij trekt een stofzuiger achter zich aan. De man opent metershoge deuren naar een imposante vergaderzaal omringd met witte zuilen en begint de ruimte te stofzuigen.

VOICE-OVER: "Onze mensen een fijne werkomgeving bieden. Dat is waar wij voor staan."

Een Aziatische vrouw van middelbare leeftijd poetst een vergadertafel in een modern kantoorgebouw. 

VOICE-OVER: "Opgericht vanuit sociaal werkgeverschap, voor een goed sociaal bestaan."

Deze twee schoonmakers poseren op hun werkplek, samen met andere schoonmakers en medewerkers die stuk voor stuk op andere plekken poseren. Het zijn mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en diverse etniciteiten en ze staan in moderne en monumentale vergaderzalen, moderne kantoorruimtes en voor statige gebouwen. De schoonmakers dragen diepblauwe werkkleding. 

VOICE-OVER: "Wij zijn de Rijksschoonmaakorganisatie en wij zetten ons dagelijks in voor schone, gezonde en prettige werkplekken voor al onze collega's van het Rijk."

Beeldtekst:
120.000+ rijksambtenaren

VOICE-OVER: "Met duurzaamheid hoog in het vaandel..."

Beeldtekst:
klimaatneutraal werken in 2028

VOICE-OVER: "...in goede samenwerking met onze opdrachtgevers..."

Beeldtekst:
25 opdrachtgevers

VOICE-OVER: "...en met veel aandacht voor onze mensen."

Nog meer schoonmakers en medewerkers poseren buiten voor hun werkplek. Ze lachen. 

VOICE-OVER: "Vakmanschap en werkplezier staan bij ons voorop."

Een auto met het logo van RSO rijdt over een snelweg, langs windmolens. 

Beeldtekst:
15 regio's

VOICE-OVER: "Vanuit 15 regio's geven wij glans aan ruim 600 verschillende locaties..."

Beeldtekst:
600+ locaties

VOICE-OVER: "...met meer dan 1600 schoonmaakmedewerkers door heel Nederland."

Beeldtekst:
1.600+ schoonmaakmedewerkers

VOICE-OVER: "Per regio zijn meerdere schoonmaakteams samengesteld. Zij vormen de basis van onze dienstverlening waar we ontzettend trots op zijn."

Beeldtekst:
120 voorwerkers
40 objectleiders
15 dienstverleningsmanagers

VOICE-OVER: "Onze stafmedewerkers zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. We werken in kleine en grote gebouwen en op bijzondere, hoge, droge, beveiligde, eerlijke en politieke plekken. Onze locaties en omgevingen zijn enorm divers, net als ons werk en onze mensen. Bij ons staan onze mensen centraal. Als zij dit willen, mogen ze zichzelf verder ontwikkelen en kunnen ze doorgroeien. Samen kijken we naar de mogelijkheden en kansen binnen de Rijksschoonmaakorganisatie of andere organisaties van het Rijk. Zo werken wij aan een duurzame en glansrijke toekomst voor mens en gebouw."

Het logo van de Rijksschoonmaakorganisatie, onderdeel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, verschijnt.

Beeldtekst:
Ga voor meer informatie naar: rijksschoonmaak.nl