Onze arbeidsvoorwaarden

Als je bij ons werkt, dan werk je voor de Rijksoverheid en ben je rijksambtenaar. Dit betekent dat je dezelfde arbeidsvoorwaarden hebt als alle andere rijksambtenaren. Op deze pagina vertellen we meer over een aantal belangrijke arbeidsvoorwaarden. Voor een uitgebreid overzicht van alle informatie ga je naar CAO Rijk.

Salaris

Bij de RSO verdien je een marktconform salaris. Naast het salaris ontvang je ook 8% vakantiegeld en 8.37% eindejaarsuitkering. Het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering wordt elke maand voor jou gespaard. Je kan zelf beslissen wanneer dit uitbetaald wordt. Elke maand, elk half jaar of 1x per jaar, de keuze is aan jou. Het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering vormen samen het Individueel Keuze Budget (IKB).

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast een goed salaris, biedt het werken voor de Rijksoverheid ook andere voordelen. Zoals een volledige reiskostenvergoeding, een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP, betaald en onbetaald ouderschapsverlof, een mooi aanbod aan opleidingen en korting op de zorgverzekering. Ook het ruilen van een deel van het salaris of vakantiedagen voor een opleiding of de aankoop van een fiets is mogelijk. In overleg met je leidinggevende bepaal je uiteindelijk wat voor jou prettig of wenselijk is.

Ontwikkel jezelf en blijf gezond

Wij vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit, gezond blijft en jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarom geven we je verschillende mogelijkheden voor opleidingen en cursussen. Zo kun je een vakopleiding of een cursus over schoonmaken volgen. Ook is het volgen van cursussen over sociale vaardigheden en de Nederlandse taal mogelijk. De RSO is aangesloten bij het Taalakkoord en vindt de bevordering van de taalvaardigheid belangrijk. Daarnaast kun je op verschillende locaties van het Rijk gebruik maken van de  sportaccommodaties. Of je kunt een vergoeding krijgen om te sporten bij jouw eigen sportvereniging. 

De eed of de belofte

Iedere rijksambtenaar moet zich houden aan speciale regels. Als je bij ons komt werken, dan onderteken je een formulier met deze regels. Tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst geef je aan dat je je aan de regels houdt. Dat kan op twee manieren, waarvan je er zelf een kiest. Je legt de eed óf de belofte af:

  • Bij de eed zeg je: ‘Zo Waarlijk helpe mij God Almachtig’
  • Bij de belofte zeg je: ‘Dat verklaar en beloof ik’

Hybride werken

Heb of krijg je een kantoorfunctie binnen de RSO? Dan mag je één of meer dagen per week thuiswerken. Samen met je leidinggevende maak je afspraken over de invulling van jouw werkweek. Wil je meer weten over thuiswerkvergoedingen of het inrichten van een thuiswerkplek? Kijk dan op CAO Rijk.

Bedrijfskleding

Als je als schoonmaker bij ons werkt, bieden we je een kledingpakket aan met kleding waarin je goed kunt schoonmaken. En kleding die fijn zit. Zo herkennen collega-ambtenaren je ook in de bedrijfskleding van de RSO. Kom je binnenkort bij ons in dienst? Dan geven we je kleding die bij jouw functie past. En we houden hierbij rekening met jouw eigen maten. Je zorgt er zelf voor dat je je bedrijfskleding schoon en netjes houdt.