Arbeidsvoorwaarden

Met ingang van 1 januari 2022 zijn alle schoonmaakmedewerkers opgenomen in het loon- en functiegebouw van het Rijk. Dit betekent dat ook de schoonmaakmedewerkers dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als alle andere Rijksambtenaren.

Salaris

Medewerkers bij de RSO verdienen een marktconform salaris. Naast het salaris ontvangt de medewerker ook 8% vakantiegeld en 8.37% eindejaarsuitkering. Het vakantiegeld en eindejaarsuitkering wordt elke maand voor de medewerker gespaard en diegene kan zelf beslissen wanneer dit uitbetaald wordt. Elke maand, elk half jaar of 1x per jaar, de keuze is aan de medewerker. Het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering vormt samen het Individueel Keuze Budget (IKB).

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast een marktconform salaris, biedt het werken voor de RSO ook andere voordelen. Bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden zoals een volledige reiskostenvergoeding, een aantrekkelijke pensioenregeling, betaald en onbetaald ouderschapsverlof en korting op de zorgverzekering. Ook het ruilen van een deel van het salaris of vakantiedagen voor een opleiding of de aankoop van een fiets is mogelijk.

Opleidingen en cursussen

Schoonmaken is een vak. De RSO vindt het belangrijk dat medewerkers goed in zijn en blijven in het werk dat ze uitvoeren. Schoonmaakmedewerkers kunnen zich verder ontwikkelen door het volgen van een vakopleiding of een cursus over schoonmaken. Ook is het volgen van cursussen over sociale vaardigheden en de Nederlandse taal is mogelijk bij de RSO. De RSO is aangesloten bij het Taalakkoord en vindt de bevordering van de taalvaardigheid van onze medewerkers belangrijk. In dit akkoord zijn taalambities vastgesteld voor zowel schoonmaakmedewerkers (A1 en A2 taalbeheersing) als objectleiders en meewerkend voormannen en -vrouwen (B1 taalbeheersing).  

De eed of de belofte

Iedere ambtenaar moet zich houden aan speciale regels. Dat geldt dus ook voor alle medewerkers binnen de RSO. De medewerkers ondertekenen een formulier met deze regels. Tijdens een bijeenkomst geven medewerkers aan dat zij zich aan de regels houden. Dat kan op twee manieren, waarvan de medewerker er zelf een kiest.


De medewerker legt óf de eed óf de belofte af:

  • Bij de eed zegt de medewerker: ‘Zo Waarlijk helpe mij God Almachtig’
  • Bij de belofte zegt de medewerker: ‘Dat verklaar en beloof ik’