Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie

Werken bij de RSO

Welkom bij de Rijksschoonmaakorganisatie, afgekort de RSO. De RSO is onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De RSO hoort dus bij de Rijksoverheid. Bij de Rijksoverheid werken duizenden mensen. Van administratief medewerkers en schoonmakers tot wetenschappers en IT-ers. Mensen die ons land beter, schoner, mooier en veiliger maken.

De RSO is de schoonmaakorganisatie van en voor de Rijksoverheid. Met 1.700 collega’s (waarvan ongeveer 1.600 schoonmakers) houden we bijna 600 rijksgebouwen in heel Nederland schoon. Van bijzondere panden als vuurtorens en sluizen tot gevangenissen, belastingkantoren en kantoorpanden. Zo is elke locatie van de RSO uniek en bijzonder om in te werken.

Onze missie en kernwaarden

Onze medewerkers zijn vakmensen. Ze zorgen dat hun collega’s iedere dag kunnen werken op een schone, gezonde en prettige plek. Zo leveren we iedere dag een belangrijke bijdrage aan het werk van de Rijksoverheid. We zijn Betrouwbaar, Vakbekwaam, we blijven Leren, en we zijn Gelijkwaardig. Dat zijn onze vier kernwaarden. Oftewel: Wij zijn BeVLoGen over goed schoonmaakwerk! We stellen onze medewerkers centraal en zorgen zo voor fijne en schone werkplekken. Goed en sociaal werkgeverschap staat bij ons dan ook op één. We zijn betrokken bij onze collega’s en vinden het belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen. En we hebben aandacht voor jouw gezondheid, ambities en wensen. Voor nu en in de toekomst. 

Op deze website geven we je graag meer informatie over werken bij de RSO en welke vacatures er momenteel zijn. Ook vind je hier meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.