Locatie in beeld - Binnenhof in Den Haag

Farouk Iken is ambulant objectleider. Hij heeft 7 panden in Den Haag onder zijn beheer. Het Binnenhof bijvoorbeeld, waar voorman Mohammed el Baroudi werkt (links op de foto, naast Farouk Iken). Maar ook het Kabinet van de Koning. 

Het Kabinet van de Koning is een prachtig oud gebouw uit de 17e eeuw. ‘Groot is het niet’, zegt Farouk. ‘Er zijn maar 28 werkplekken. De koning komt er ook wel eens, maar daar mogen wij niks over zeggen. De sfeer is er heel vriendelijk. Het voelt als familie voor onze schoonmakers. Dat is heel prettig en respectvol.’ 

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Frank van Beek

Op het Binnenhof, dat om de hoek is, is veel meer drukte. ‘Daar wordt verbouwd. Een deel van het gebouw wordt daarom nu niet gebruikt. Toch zijn er nog veel bijeenkomsten, waarvoor we extra schoonmaakwerk moeten regelen. Logisch, het is het politieke centrum van ons land. Het leuke is dat je er best vaak een minister tegen het lijf loopt. Op de Dag van de Schoonmaker vorig jaar, hebben we daar nog gebak gegeten met Mark Rutte.’