Francis: 'Voldoende bewegen en gezond eten zijn het belangrijkst'

Voor de RSO is het belangrijk dat medewerkers zich gezond en fit voelen. Onze schoonmakers leggen namelijk dagelijks heel wat meters af om bureaus, vloeren of toiletten er fris uit te laten zien. Schoonmaakcollega Francis Aziz Mouzoun weet wel hoe je fit blijft: 'Voldoende bewegen en gezond eten zijn het belangrijkst', zegt hij. Zelf geeft hij het goede voorbeeld. Hij sport elke dag.

Francis Aziz Mouzoun
Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Hélène Wiesenhaan
Francis in de sportschool

Francis werkt sinds drie jaar bij de RSO. Hij maakt schoon bij het ministerie van Defensie in Den Haag. Daar heeft hij het naar zijn zin, maar sporten is zijn passie. 'Sporten helpt je om gezond te blijven', zegt hij. 'Het is goed voor je hart en longen, je spieren blijven soepel, en je blijft op een gezond gewicht. Bovendien helpt regelmatig sporten of flink bewegen je te ontspannen. Daardoor slaap je beter en heb je minder stress.'

Samen werken aan je gezondheid

Naast zijn werk bij de RSO helpt Francis ook anderen met sport en beweging. 'Het is geen officieel lesgeven maar ik begeleid mensen bij hun workout. Ik heb een groepje mensen onder mijn hoede waar ik elke dinsdagavond mee ga sporten. Ik help ze ook om vol te houden en gemotiveerd te blijven.' Ook helpt hij zijn collega’s bij de RSO met een gezondere leefstijl: 'Ik probeer ze te helpen waar ik kan. Bijvoorbeeld door ze advies te geven over gezond eten: minder zout en suiker, meer water en meer groente en fruit.'