Locatie in beeld - Vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord

Geen werkplek is hetzelfde bij de RSO. Zoals die van Gerd Jacobs (links op de foto). Zij werkt nu twee jaar in de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord (Noord-Limburg). De gevangenis was tot 1976 een klooster. ‘In het oude deel kun je dat nog goed zien’, vertelt ze. ‘Aan het tegelwerk en zo. Maar ik werk in het nieuwere deel van het complex.’

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie
Gerd Jacobs en Era Seijkens

‘Ik ben er elke dag van 8 tot 12 uur. Mijn mobiel mag ik niet mee naar binnen nemen. Eerst ga ik door een detectiepoortje. Dan kom ik bij de centrale post, waar ik mijn pasje en een pieper haal. Vervolgens ga ik opnieuw door een beveiligingspoort en kan ik in de grote zaal met mijn werk beginnen. Die moet namelijk om 9 uur klaar zijn, omdat daar een ochtendoverleg begint. ‘Omdat ik de enige schoonmaker ben, kan ik mijn werk naar alle vrijheid indelen. Dat vind ik hartstikke fijn werken. Als het maar goed gedaan wordt natuurlijk!’

‘Ondanks dat ik de enige schoonmaker ben, vormen we samen een gezellig team. En als er iets is, kan ik ook altijd terecht bij mijn objectleider Era Seijkens (rechts op de foto).’