Locatie in beeld - Rechtbank Maastricht

Geen werkplek is hetzelfde bij de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO). Zo werkt RSO-collega Sonja Massot al 28 jaar bij de Rechtbank in Maastricht.

Sonja Massot werkt als meewerkend voorvrouw op de rechtbank in Maastricht, die gevestigd is in het voormalige ziekenhuis Sint Annadal. Het is een statig gebouw, drie verdiepingen hoog. Er zijn kantoren, zittingzalen, een enorm atrium met veel glas en ook nog zeventien cellen van waaruit de verdachten worden voorgeleid.

‘De Rijksschoonmaakorganisatie is de beste werkgever die ik tot nu heb gehad. Is er een probleem met mijn laptop? Moet er nieuw materiaal worden besteld? Heb ik een flexkracht nodig omdat iemand een vrije dag wil inplannen? Het is met één telefoontje geregeld. Het zorgt ervoor dat je je goed op je eigenlijke werk, in mijn geval als meewerkende voordame, kunt concentreren. Ons hechte team, zes dames met vijf verschillende culturele achtergronden, begint om 07.00 uur met stofzuigen, voordat de rechtbankmedewerkers arriveren. Daarna doen we de rest van de werkzaam­heden. Zo storen we niemand en zijn we toch zichtbaar aanwezig.’

Sonja Massot

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Paul Voorham