Kleurrijk lustrumfestival Rijksschoonmaakorganisatie

Vrijdag 30 september vierden zo’n 900 collega’s van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) samen een groot feest in het Hart van Holland in Nijkerk. Het feest was ter ere van het vijfjarig bestaan van de RSO.

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Paul Voorham

In 2021 bestond de Rijksschoonmaakorganisatie vijf jaar. In 2016 is de organisatie met 40 collega’s begonnen. Inmiddels werken er bijna 1.700 medewerkers. Een mijlpaal om trots op te zijn! Door corona kon het lustrum in 2021 niet worden gevierd. Dat werd vrijdag 30 september ruimschoots ingehaald.  

Speciale boodschap van de minister

Het werd in het Hart van Holland een gezellig samenzijn van collega’s, van verschillende nationaliteiten en culturen. Eerder op de middag was het feest geopend met een spetterend optreden van Aquadrums. Ook waren er mooie dankwoorden van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip en RSO-directeur Roel Gans voor onze schoonmaakmedewerkers. Vele bezoekers dansten op de muziek van de coverband Boston Teaparty en op de feestmuziek in café Bolle Jan. Maar ook in de silent disco werd genoten.

Gezelligheid, eten en drinken

Op het lustrumfestival was volop muziek, vermaak en lekker eten en drinken (halal en vegetarische gerechten). Er was een greenscreen waar lange rijen stonden om in groepjes op de foto te gaan. De Shisha lounge (zonder shisha) was een succes, net als het laten zetten van een henna tattoo. Buiten was er een ballenbak en ibiza lounge met DJ vinyl. Verder waren er belbutlers, een levend bankstel en complimentenmeisjes. Ook aan een gebedsruimte was gedacht.

Het was een geslaagd feest.