Locatie in beeld - PI Lelystad

Geen werkplek is hetzelfde bij de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO). Kijk mee met RSO-collega’s Masjenka van Beek en Marianne Hoogendam. Zij maken schoon bij de gevangenis in Lelystad.

De collega’s Masjenka van Beek en Marianne Hoogendam werken in de gevangenis in Lelystad. Marianne maakt de kantine voor het personeel schoon. Ook de zes wachtcellen voor nieuwe gevangenen neemt ze voor haar rekening. Masjenka zorgt ervoor dat de tweede verdieping er piekfijn uitziet. Op de tweede verdieping werken de directie en de medische dienst van de gevangenis.

De gevangenis in Lelystad is goed beveiligd. Aan het begin van de werkdag gaan Masjenka en Marianne door de detectie­poortjes. De telefoon moet in een kluisje. Daarna pakken ze de sleutels en een pieper. Als die pieper afgaat, is er iets aan de hand. Dan wordt een deel van de gevangenis tijdelijk afgesloten.

Het bevalt Masjenka en Marianne uitstekend op de locatie. ‘Het personeel ziet ons als collega’s. We hebben ons hier nog nooit angstig gevoeld. We krijgen veel complimenten over ons werk. Al die dingen maken dat we dit de leukste locatie vinden waar we ooit hebben gewerkt.’

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Paul Voorham