Feestelijke Dag van de Schoonmaker voor collega’s RSO

Woensdag 15 juni 2022  is de landelijke Dag van de Schoonmaker! Op deze dag worden de vakkundige en bevlogen schoonmaakcollega’s van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) extra bedankt voor hun inzet. De schoonmaakcollega’s maken iedere dag verschillende rijkspanden schoon. Denk aan grote en kleinere kantoorpanden door heel Nederland, maar ook aan een vuurtoren, gevangenis of een sluis.

De RSO is trots op haar schoonmaakcollega’s en het resultaat dat ze leveren. Ook in moeilijke tijden, zoals in het coronatijdperk, zijn onze schoonmaakmedewerkers gewoon doorgegaan. Daarom trekt een afvaardiging van het RSO-directieteam op deze dag het land in en bezoekt een aantal locaties om hun waardering uit te spreken en de schoonmaakcollega’s te bedanken. De directieleden bezoeken de volgende locaties: De Terminal en SSC-DJI in Den Haag, Defensie en DJI in Breda, het Detentiecentrum in Zeist en de Raad voor de Rechtspraak in Lelystad.

In gesprek met schoonmaakmedewerkers
Het directieteam gaat samen met het communicatieteam van de RSO op de locaties die zij bezoeken informeel in gesprek met de schoonmaakmedewerkers, om te horen wat er zoal leeft en speelt. Ook Directeur-Generaal Sociale Zaken en Integratie Carsten Herstel van SZW bezoekt op deze dag een locatie waar de RSO schoonmaakt. Hij gaat langs in het detentiecentrum in Zeist om in gesprek te gaan met medewerkers en zijn waardering voor hun werk uit te spreken. Verder ontvangen alle schoonmaakmedewerkers deze dag een kleine attentie als blijk van waardering.

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Paul Voorham
Een van de vele schoonmaakmedewerkers van de RSO die vandaag extra waardering krijgt en verdient.