Speedmeets Den Haag Werkt groot succes

Afgelopen Januari vond de 1e speedmeet van Den Haag Werkt plaats bij de Rijksschoonmaakorganisatie. Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Haag. Tijdens een speedmeet helpt zij samen met werkgevers inwoners die al lang geen werk hebben aan een baan. Vorige week vond de 2e speedmeet plaats. Beide meetings waren een groot succes!

De RSO is blij dat we 22 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans kunnen geven in het werkveld.

Sevinç Isik, RSO-Dienstverleningsmanager in hub West, vertelt hierover: “Sinds 2019 ben ik samen met mijn collega’s hard bezig om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven binnen de RSO. Wij zetten ons in voor alle mensen die graag aan het werk willen, want iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt!”

“Regelmatig organiseren wij samen met Den-haag werkt speedmeets. Speedmeets zijn een soort van sollicitatiegesprekken, maar dan net iets anders. De speedmeets hebben een informele en toegankelijke insteek, waarbij iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Tijdens de speedmeet vertelt iedereen iets over zichzelf en kunnen de dienstverleningsmanagers van de RSO een goede inschatting maken welke locatie past bij een persoon.”

Dit wordt ook wel ‘jobcarving’ genoemd, zegt Sevinç: “We vragen namelijk niet om één sollicitant voor een bepaalde locatie, maar kijken vanuit een groep mensen welke persoon het beste in de verschilende teams past."

De RSO bedankt Den Haag Werkt voor de fijne samenwerking. 

Silva Ribeiro

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie / Paul Voorham