Eerste Kamer sluit aan bij RSO

Vanaf woensdag 1 september is ook de Eerste Kamer, de nieuwe tijdelijke locatie aan het Lange Voorhout en de Kazernestraat, aangesloten bij de Rijksschoonmaakorganisatie.

Het gebouw van de Eerste Kamer beslaat twee delen: een prachtig monumentaal pand en een nieuwer, modern en strak gebouw. Vanwege de grootscheepse renovatie van het Binnenhof neemt de Eerste Kamer voor de komende jaren zijn intrek in dit gebouw.

Het schoonmaakteam op locatie bestaat uit medewerkers van de eigen dienst van de Eerste Kamer, huidige RSO collega’s én sinds woensdag 1 september ook vier nieuwe collega’s. De afgelopen weken heeft het team hard gewerkt om alles in goede banen te leiden (glasbewassing, begeleiden opleveringsschoonmaak) en de dagelijkse schoonmaak te verzorgen. Dit omdat er veel verhuizers, vaklieden en medewerkers facilitaire dienst op de nieuwe locatie aanwezig waren.

Officiële start

Bij de officiële aftrap op 1 september waren vanuit de Eerste Kamer onder meer de griffier en de directeur Organisatie aanwezig. Zij spraken hun waardering en steun uit aan de schoonmaakcollega’s én overhandigden hen een prachtige bos bloemen. Ook werd er een lekker ontbijt namens de RSO bezorgd.

Een trotse dienstverleningsmanager Shanna de Klerk: “Na het gezellige ontbijt en de voorstelronde zijn de bestaande collega’s meteen aan de slag gegaan. De nieuwe collega’s kregen eerst nog een rondleiding door het pand. Het was een heel geslaagde eerste dag. Met elkaar gaan we een aantal mooie jaren tegemoet."

Eerste kamer
Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie
eerste kamer