RSO en Belastingdienst maken een frisse start en kiezen voor dagschoonmaak

De Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) en de Belastingdienst Walterboscomplex in Apeldoorn (één van de grootste locaties van de Belastingdienst) zijn vanaf maandag 7 oktober gestart met 'dagschoonmaak’. Vanwege de omvang van deze locatie wordt dit in de maand oktober gefaseerd ingevoerd.

Wat is dagschoonmaak?

Dat is schoonmaken tijdens kantooruren van 07:00-17:00 uur. De RSO richt de dienstverlening zo in dat er een balans is tussen het kwaliteitsniveau van dienstverlening en de arbeidspositie van schoonmaakmedewerkers. De RSO en de Belastingdienst vinden het belangrijk dat schoonmaakmedewerkers als volwaardige collega’s deel uitmaken van de Rijksoverheid.

Het overgaan naar de 'dagschoonmaak’ is iets waar wij met elkaar naar uitgekeken hebben.  Hierdoor kunnen onze collega’s ook ’s avonds met hun partner/gezin samen eten. Extra leuk is natuurlijk dat onze collega’s door de 'dagschoonmaak’ zichtbaar, aanspreekbaar en toegankelijk worden voor collega-ambtenaren. En dat bevordert de samenwerking zodat voor alle rijksambtenaren een prettige werkplek kan worden gerealiseerd.    

Met elkaar werken aan “de frisse start”

Tegelijk met de start van de 'dagschoonmaak’ zorgen wij dat de werkkleding en werkmaterialen helemaal in orde zijn. Onze partner Alpheios loopt een aantal dagen rond om de medewerkers, daar waar nodig, wat extra instructie te geven en met Duofort hebben wij de planning voor het vloeronderhoud zò afgestemd dat tegelijk met de 'dagschoonmaak’ in een willekeurig gebouw ook het vloeronderhoud daar gaat plaatsvinden. Zo werken wij met elkaar maar ook met onze partners aan de frisse start!

Beeld: ©Rijksschoonmaakorganisatie